KOULUILLE LISÄÄ LIIKUNTAKERHOJA – HOP HOP!

KOULUILLE LISÄÄ LIIKUNTAKERHOJA – HOP HOP!

Lasten liikunnalla on suuri merkitys koko kansanterveyden ja -talouden kannalta. Siksi lasten liikuntaharrastusten tukeminen on tärkeää, ja sitä tulee järjestää mahdollisimman matalan kynnyksen periaatteella.

Helpoin ratkaisu on järjestää lapsille ja nuorille liikuntakerhoja heti koulupäivien päätteeksi omalla koululla. Näin vähennetään lasten yksinäisyyttä iltapäivissä huoltajien ollessa vielä töissä. Iltapäivän liikuntakerhot vapauttavat iltoihin lisää aikaa vietettäväksi perheen ja kavereiden kanssa. Lisäksi vanhempien kyyditysrumba vähenee, ja sillä on myös ympäristövaikutuksia.

Monet urheiluseurojen ja lajiliittojen tarjoamat harrastukset ovat kalliita, etenkin jos kyse on kilpaurheilusta.  Koulujen iltapäivien liikuntakerhot olisivat mahdollisuus edulliseen harrastuspohjaiseen liikkumiseen.

Kunta saa valtionosuutta perusopetuslain mukaisen aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan järjestämiseen. Toimintaan osallistumisesta voitaisiin periä myös kohtuullisia asiakasmaksuja. Raha ei kuitenkaan saisi olla este lapsen harrastuksen aloittamiselle, joten vähävaraisille perheille tulisi olla tukea tarjolla.

Kokoomuksen kuntapolitiikan keskeisiä tavoitteita on lasten ja nuorten harrastustakuu, jonka tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle vähintään yksi harrastus. Tämä ei ole mahdoton teko. Avaamalla koulujen salit iltapäivisin liikunnalle edistämme lasten hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä luomme pohjan liikunnalliselle elämäntavalle.