JOENSUU TARVITSE MUSIIKKI- JA KULTTUURITALON

JOENSUU TARVITSE MUSIIKKI- JA KULTTUURITALON

Joensuun kokoinen kaupunki ansaitsee musiikki-/kulttuuritalon. Niin musiikin ammattilaiset kuin harrastajat ovat esittäneet erittäin perusteltuja näkemyksiä uuden rakennuksen tarpeellisuudesta. Yliopiston Carelia-salin muuttaminen konserttisaliksi ei ole järkevä ratkaisu pitkällä aikavälillä. Yliopisto tarvitsee salinsa myös omaan käyttöön.

Tarvitsemme riittävän ison salin, jossa on kunnollinen akustiikka ja mahdollisuus monipuoliseen musiikin esittämiseen sekä erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Joensuussa on tasokas kaupunginorkesteri, ahkera oopperayhdistys ja juuri 50-vuotta täyttänyt konservatorio, jotka tarjoavat elämyksiä kaupunkilaisille. Musiikki-/kulttuuritalo mahdollistaisi Joensuuhun myös vierailevien, jopa kansainvälisten, huippuartistien tulon. Kun suomalainen harrastaa kulttuuria, eniten suosiotaan ovat kasvattaneet konsertit (Yle 21.11.18).

On harmillista, jos omilla toimillamme kutistamme kaupunkimme kulttuuritarjontaa. Uuden ”Joensuu”-talon rakentaminen on pitkällä aikavälillä ajateltuna kestävä ja taloudellinen ratkaisu, ja sellaisia ratkaisuja me haluamme tehdä. Toivottavasti hanke löytää yksityisiä rahoittajia kuten on löytänyt rakenteilla oleva Mehtimäki-halli. Yhteistä säveltä ja yhteistyötä tarvitaan kotikaupungin elinvoiman ja vetovoiman hyväksi!

 

(julkaistu Karjalainen 24.11.2018)